Asiaa Androidin versioista

Sinulla on Android laite ja minullakin. Kuitenkin kun vertaillaan niin valikot ja asetukset voivat näyttää kovin erilaisilta. Eri laitevalmistajat muokkavat Android järjestelmää omiiin laitteisiinsa ja usein sen halutaan näyttävän  valmistajan oman tyylin mukaiselta.

Tämän lisäksi Android on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja ohjelmistoa on päivitetty ja muutettu sinä aikana. Vaikka päivittäisit laitteesi ohjelmiston tunnollisesti uusimpaan niin silti ihan uusinta uutta ei laitteessasi välttämättä ole. Laitevamistajat eivät nimittäin useinkaan julkaise uusia versioita ohjelmistoistaan ihan kaikkiin laitteisiinsa.

Laitteesi ohjelmistoversion löydät asetuksista kohdasta Tietoa puhelimesta tai tietoa tablet laitteesta.

Kurssin kannalta Android laitteesi versio tieto on mielenkiintoinen jotta voisin yrittää muokata kurssia hiukan sen mukaan mitä versioita Androidista kurssilaisilla on käytössä.

Muutoin Android laitteen versiolla on väliä lähinä sen suhteen, että kaikki sovellukset eivät toimi vanhemmissa Android versioissa ja kaikkein vanhimpiin Android versioihin ei ole saatavilla uusia tietoturvapäivityksiä.