Facecook ja turvallisuus

Puhutaan nyt heti alkuun hiukan  Sosiaalisen media riskeistä. Tällä kertaa siis Facebookiin liittyen, mutta samat ohjeet kyllä pätevät muihinkin palveluihin. Turvallisuuten palataan kyllä sitten muidenkin palveluiden kohdalla. En pidä pelottelusta eikä minun mielestäni näiden takia tarvitse kenenkään jäädä sivuun sosiaalisen media käytöstä. Järki kannattaa kuitenkin muistaa pitää mukana.
Tässä esityksessä ajattelin jakaa riskit ensin karkeasti kahteen lajiin. Ulkopuolelta tuleviin uhkiin ja omiin hölmöilyihin. Aloitetaan ulkopuolisista uhista.

Sosiaalisen median ulkoiset vaarat

Jaetaan vielä nämä ulkoiset asiatkin kahteen kategoriaan teknisiin uhkiin (virukset ja muut haittaohjelmat) ja toisten ihmisten aiheuttamiin uhkiin (huijaukset jne). Ja juu tottakai virukset ja sen sellaiset ovat ihmisten tekemiä, mutta en nyt keksi hetimiten parempia ilmaisuja.

Tekniset riskit

Pitkälti tekniset riskit Facebookissa ovat niitä jo sähköpostin käytöstä tuttuja. Vääriä linkkejä klikkailemalla ja asentamalla epämääräisiä ohjelmia voi saada laitteeseensa kaikenmoisia haittaohjelmia ja niistä voi seurata kaikenlaista kurjaa.
Teknisten uhkien torjunnan 1234 on seuraava
1. Pidä laiteen ohjelmistot ajantasalla
2. Pidä virustorjunta ajantasalla jos käytät tietokonetta. Mobiililaitteille virustorjunta ei ole välttämätön.
3. Älä koskaan sano kyllä pyyntöön asentaa jokin ohjelma jos et tiedä miksi sitä pyydetään. Ja mobiili laitteissa älä asenna ohjelmia muualta kuin laitteesi sovelluskaupasta.
4, Suhtaudu varauksella Facebookin ja muiden palveluiden lähettämiin sähköposti viesteihin. Kaikki lmoitukset ja kavreiden tekemiset löytyvät myös menemällä Facebookiin suoraan. Sähköpostissa tulevia linkkejä ei ole pakko käyttää.  Erilaisten some palveluiden nimissä tulevat huijaus sähköpostit ovat joskus vaikeita tunnistaa.

Riskit muiden ihmisten taholta

 Kautta historian on ollut huijareita ja huijaritkin ovat rantautuneet sosiaaliseen mediaan. Uutisista luetun perusteella yllättävän monet päätyvät ostamaan olemattomia tuotteita tai lähettämään rahaa jotta saisivat myöhemmin lisää rahaa. Mieti aina ennen rahan siirtoa. Onko tämä nyt kuiten liia hyvä tarjous ollakseen totta.
Esimerkki tästä aihesta http://yle.fi/uutiset/3-9127266
Kautta historian on myös kiusattu toisia ja sitä tehdään myös sosiaalisessa mediassa. Tämä on hankalampi asia kuin huijaukset siinä mielessä, että uhri ei voi tehdä kovinkaan paljon välttääkseen uhriksi joutumisen. Uhkailun, haukkumisen ja epämielyttävien viestien kohdalla poista tyyppi kavereista ja estä Facebookissa. tarvittaessa ilmoita tilanteesta Facebookille. Käyttöehtojen vastaisesta käytöksestä voidaan poistaa palvelusta. Pahassa tilanteessa yhteys poliisiin.

Oma hölmöilyn aiheuttamat ongemat

 Kaikesta verkkoon kirjoitetusta on ihan samalla tavalla vastuussa kuin vaikka kadulla huudelluista tai sanomalehteen painetuista kommenteista. Kun ei nähdä kasvotusten on helppo tulla väärinymmärryksiä ja joskus on helppo kirjoittaa asioita joita ei ääneen kasvotusten koskaan sanoisi.
Eli järki päässä myös Somessa kommunikoidessa.
Työelämässä olijoiden kannattaa muistaa, että työntekijää sitoo lojaliteettivelvoite työnantajaan. Hölmöjen juttujen sanominen työnantajasta tai asiakkaista voi johtaa potkuihin. Jos työpaikka käy ilmi tiedoista jotka olet antanut palveluun voidaan sanomiset helposti tulkita edustamasi yrityksen tai organisaation mielipiteiksi.
Kunnianloukkaus on kunnianloukkaus myös verkossa eli kannattaa miettiä ennen kuin kommentoi toisia henkilöitä verkossa. Ja tietysti jo paljon ennen kuin ollaan rikosasioissa niin ihmissuhteet voivat kärsiä kommenteista.
Ei kuitenkaan kannata olla liian huolissaan. Muualla fiksu ihminen on kyllä fiksu verkossakin. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle.