Google HangOuts, Skype ja muita tapoja videoyhteyteen

Videopuheluiden soittamiseen on nykyään saatavilla useita palveluita. Monet näistä palveluista ovat ilmaisia. Yrityskäyttöön tarkoitetuissa videopuhelu sovelluksissa on usein enemmän toimintoja kuin kuluttajakäyttöön tarkoitetuissa ja yrityskäyttöön tarkoitetut ratkaisut ovat yleensä maksullisia.

Videopuhelu on mukava lisä ainakin silloin kun haluaa pitää yhteyttä pieniin lapsiin. Ainakin oman kokemukseni mukaan pienet lapset näyttävät mielellään lelujaan, piirustuksiaan ja tanssiaan. Pelkkä äänipuhelu ei useinkaan jaksa kiinnostaa. Videokuvan myötä pienen lapsen on myös helpompi hahmottaa kenen kanssa jutellaan.

Nykyisin videopuheluita käytetään myös asiointiin vaikkapa työvoimaviranomaisten kanssa. Videoyhteyden käyttö asioinnissa tuntuu varmasti luontevammalta jos on joskus aiemminkin käyttänyt videoyhteyttä joten ihan senkin kannalta harjoittelu ei ole pahaksi.

Mitä tarvitsen videopuheluiden käyttöön?

Videopuheluita voi soittaa monenlaisella laitteella. Kaikkiin älypuhelimiin on saatavilla videopuhelun mahdollistavia palveluja. Etukamera olisi hyvä olla jotta puhelu on mielekäs tehdä. Kaiuttimet ja mikrofoni ovatkin kaikissa puhelimissa luonnostaan.
Tablettitietokoneet käyvät oikein hyvin videopuheluihin. Etukamera oli kätevä kuten puhelimenkin kohdalla. Mikrofoni ja kaiuttimet löytyvät yleensä sisäänrakennettuina.
Kannettava tietokone soveltuu myös hyvin. Jos tietokoneessa ei ole valmiina kameraa niin tarvitset lisäksi webbikameran joka liitetään tietokoneen usb porttiin. (Esimerkiksi tälläinen). Kaiuttimet ja mikrofoni löytyvät yleensä myös kannettavasta sisäänrakennettuina, mutta jos niitä ei ole tai äänenlaatu on huono niin erillisiä on saatavilla.
Myös perinteinen pöytäkone sopii videopuheluihin. Tällöin on yleensä tarpeen hankkia webbikamera ja kuuloke-mikrofoni tai konferensikaiutin.

Vaihtoehtoisia palveluita

Skype

Perinteisin ja ehkä se joka useimmille tulee mieleen videopuheluista. Nykyisin Microsoftin omistamasta palvelusta on olemassa kaksi versiota, yksityisille käyttäjille suunnattu ilmainen Skype ja yrityskäyttöön tarkoitettu Skype for business.
Skypellä voit soittaa video tai äänipuheluita toisten skype käyttäjien kanssa ilmaiseksi. Ryhmäpuhelutkin onnistuvat aina 25 osallistujaan asti. Skype on saatavilla melkein kaikkeen missä voisit kuvitella sitä käyttäväsi. Tietokoneeseen erillisenä applikaationa sekä selainkäyttöön, erilaisiin älypuhelimiin ja tabletteihin, Xbox one:lle ja joihinkin älytelkkareihin. Tämä onkin Skypen vahva puoli, se on melko varmasti saatavilla laitteeseesi.
Käyttö on helppoa. Jos sinulla on jo Microsoft tili sitä voi käyttää. Jos ei niin voit rekisteröityä Skype käyttäjäksi joko puhelinnumerolla tai sähköpostilla.
Alkuun pääsee sivulla https://www.skype.com/fi/ tai lataamlla Skype sovelluksen laitteesi sovelluskaupasta.

Google Hangouts

On Googlen palvelu jolla voi myös soittaa videopuheluita, äänipuheluita tai lähettää viestejä toisille palvelun käyttäjille. Myös ryhmäpuhelut ovat mahdollisia.. Hangouts on käytettävissä Google-tilillä ja on maksuton palvelu.

Hangoutsia voi käyttää tietokoneella selaimesta ja se on saatavilla Android ja iOS laitteisiin erillisillä sovelluksilla. Sitä ei voi siis käyttää ihan niin laajalla valikoimalla laitteita kuin Skypeä, mutta aika monilla laitteilla kuitenkin.Kuten Skypestä myös Hangoutsista on olemassa yrityskäyttöön tarkoitettu maksullinen versio.

Alkuun pääset joko osoitteesta https://hangouts.google.com/ tai lataamalla applikaation sovelluskaupasta.

Google Duo

Google Duo on yksinkertaistettu palvelu jota voi käyttää kahdenvälisiin videopuheluihin. Saatavilla iOS ja Android laitteisiin.

Adobe connect

Yritys ja julkisyhteisökäyttöön tarkoitettu videokonferenssi sovellus. Tätä käytetään monissa tilanteissa joissa jokin palvelu on tarjolla videovälitteisesti.

Whatsapp

Videopuhelut ovat Whatsappin uusin palvelu. Käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Soittaa voi toisille Whatsappin käyttäjille. Videopuhelut ovat tosi käytettävissä vain iOs ja Android laitteissa ja niissäkin vain uudemmissa ohjemistoversioissa. Jos sinulla on käytössä Whatsapp on videopuheluiden käyttö kuitenkin todella helppoa.

Facebook messenger

Myös Facebook messengerissä voi soittaa videopuheluita. Videopuheluita voi soittaa myös ryhmissä ja videopuhelua voi piristää erilaisilla reaaliaikaisilla maskeilla ja emojeilla. Voit siis piristää puhelua vaikka pellen nenällä tai pupun korvilla. Ja tästä hauskuudesta vi toki napata kuvakaappauksen ja jakaa sen sitten kavereille vaikk Facebookissa.

Ja tälläkin kertaa kuva palvelusta Pixbay ja tällä kertaa käyttäjältä 3dman_eu