Google Maps

Google maps on kartta ja navigointipalvelu jota voit käyttää Android laitteesi lisäksi myös tietokoneessa.

Kuten monissa muissakin palveluissa alkuun pääsee lataamalla sovelluksen Play kaupasta jos sitä ei valmiiksi puhelimessa ole ja sitten vaan sovellus auki ja kokeilemaan.

Varmaan yleisin käyttötapa on etsiä reittiä ja navigoida mihin nyt ikinä onkaan menossa. Eli näin se käy:

1. Kirjoita yläreunan hae tästä alueeseen paikka jonne tahdot mennä. Tähän käy osoite tai myös paikannimi tyylillä kaupungintalo, Orivesi.

2. Täppää alareunasta reittiohjeet.

3. Seuraavaksi voit valita haluatko ohjeet autolla, julkisilla, kävellen tai pyörällä. Tässä vaiheessa voit myös muuttaa reittiohjeiden lähtöpistettä jos kyse ei ole paikasta jonne olet juuri nyt menossa vaan tulevien matkojen suunnittelusta.

Tässä vaiheessa voit myös tutustua reittiin zoomaamalla karttaa kahdella sormella. Suositeltu reittivaihtoehto näkyy sinisellä ja vaihtoehtoisia reittejä harmaalla. Voit vaihtaa reittien välillä napauttamalla reittiä. Voit myös lisätä reilille lisää pistäytymispaikkoja Lisää kohde valinta löytyy ylänurkan kolmea pistettä napauttamalla.

4. Navigointi alkaa napauttamalla aloita.

5. Navigoinnin aikana lisää valintoja löytyy alareunan väkästä napauttamalla. Navigoinnin aikana voit esimerkiksi etsiä matkanvarrelta palveluita tai jakaa sijaintisi matkan ajaksi jollekin kontaktillesi.

Tämän peruskäyttötapauksen lisäksi mapsissa voi tehdä vaikka mitä. Muutamia vinkkejä

-Koti ja työosoitteen tallentaminen Mapsiin. Asetukset->Muokkaa koti- tai työosoitetta. Jos olet tallentanut nämä saat reittiohjeet kotiin yksinkertaisesti hakemalla paikkaa koti.

-Kartalta katunäkymiin.  Paina pitkään mitä tahansa kohtaa kartasta. Täppää alareunaan tulevaa tekstiä saadaksesi lisätietoja. Mikäli läheltä merkitsemääsi kohtaa on saatavilla katunäkymä se on tarjolla alareunasta aukeavissa valinnoissa.

-Etäisyyden mittaaminen. Kuten edellä paina pitkään kohtaa kartassa ja avaa alareunasta lisävaihtoehdot. Valitse mittaa etäisyys ja liikuta karttaa kunnes musta kohdistusympyrä on kohdassa johon saakka haluat etäisyyden mitata.

-Kartat offline tilassa. Jos haluat käyttää karttoja ja navigointia myös ilman datayhteyttä lataa tarvitsemasi kartat etukäteen laitteeseesi. Haen paikkaa. Napauta taas alareunaa lisävalintoja saadaksesi. Napauta lataa. Zoomaa ladattavan kartan alue sopivaksi ja napauta lataa. Kartat vanhenevat kuukaudessa jonka jälkeen ne pitää päivittää. Jos valitset asetuksista päivätä automaattisesti niin silloin tätä ei tarvitse itse huomioida.

-Aikajanalta löydät paikat joissa olet käynyt, niin että sinulla on ollut mukanasi laite jossa paikannus on ollut päällä. Vaikko->Aikajana.