Google tili Android laitteessa

Kun otat käyttöön Android laitteen yksi ensimmäisistä asioista joita laite kysyy on Google käyttäjätunnus. Google tili Android laitteessa on identiteettisi laitteessa.

Laitteessasi käytössä oleva Google-til löytyy kohdasta asetukset->tilit ja sieltä tökkäämällä google logoa.

Jos jostain syystä sinulla on käytössä laitteessasi jonkun toisen Google tili voit vaihtaa sen lisäämällä uuden tilin ja poistamalla vanhan.

Jos jostain syystä sinulla ei ole omaa Google tiliä niin sen luominen on helppoa. Olen kirjoitellut ohjeet aiheesta Somekurssille ja ne löytyvät täältä.

Monet Android laitteen sovellukset käyttävät hyödykseen Google tilin tietoja.  Esimerkiksi jos käytät Google kalenteria niin kalenterisi tiedot löytyvät myös Google tilisi avulla vaikkapa tietokoneelta katsottuna. Myös Laitteesi kuvat ja videot voi varmuuskopioida Googlen kuvapalveluun jolloin saat selattua niitä vaikka tietokoneelta.

Osa sovelluksista käyttää jotain muuta tiliä ja sen vuoksi tili listauksesta voikin löytyä useita tilejä.

Google tili tarvitaan myös jotta voit ladata laitteeseesi lisää sovelluksia Play kaupasta.  Vaikka puhunkin nyt kaupasta niin ladattavissa on paljon ilmaista sisältöä. Toki samasta paikasta voit ostaa laitteeseesi myös maksullista sisältöä.