Ilmoitusten ja äänten hallinnasta

Ilmoitusten näkyvyyttä ja ilmoitusääniä hallitaan Android puhelimessa monesta paikasta joten tämä on luonnostaan hiukan monimutkaista.

Koko puhelimen saa täysin hiljaiseksi tai kuulumaan vain itse määrittelemänsä tarkeät ilmoitukset älä häiritse toiminnosta. Usein tämä löytyy ylhäältä vedettävistä pika-asetuksista.

Tästä toiminnosta saat puhelimen joko täysin hiljaiseksi, kuulumaan vain herätyksen tai älä häiritse tilaan jossa saat kuulumaan vain itse määrittelemäsi ilmoitusäänet. Esimerkiksi niin, että puhelin soi vain tiettyjen ihmisten soittaessa.

Tässä toiminnossa täydellinen hiljaisuus on se joka estää kaikki piippaukset ja värinä äänet.  Tämä on siis se asetus jota voi käyttää jos ei halua sammuttaa laitetta, mutta haluaa olla varma ettei se häiritse.

Yksittäisten sovellusten ääniä ja ilmoituksia hallitaan kohdasta asetukset-> ilmoitukset. Tätä tapaa voi siis käyttää siihen, että valitsee mitkä sovellukset saavat yleensäkään pitää ääntä tai näyttää ilmoituksia. Täältä saa esimerkiksi sähköpostin piippaukset pois päältä.

Valitse siis listasta haluamasi sovellus ja tökkäämällä aukeaa valikko josta voi valikoida miten haluat tämän sovelluksen ilmoitusten toimivan.


Estä kaikki valinta tarkoittaa ettei sovelluksen ilmoituksista kuulu ääntä eivätkä ilmoitukset tule näkyviin näytölle tai yläreunan vetovalikkoon. Tämä valinta sopii hyvin esimerkiksi peleille tai muille sovelluksille joita kyllä käytät mutta joiden et halua muistuttavan sinua mistään.

Näytä ilman ääntä tarkoittaa, että sovelluksen ilmoitukset tulevat kyllä näkyviin yläreunan valikkoon mutta ääntä ei ilmoituksesta tule. Itse käytän tätä esimerkiksi sähköpostille ja sosiaalisen media sovelluksille.

Lukitusnäytöllä kohdasta voi valita tuleeko ilmoitus näkyviin näytöllä silloin kun laite on lukittuna.

Ohita Älä häiritse asetus tarkoittaa, että silloin kun puhelimesi on älä häiritse tilassa  niin tämän sovelluksen ilmoituksen saavat kuitenkin kuulua ja näkyä. ELi tämän sovelluksen muistutukset ovat sinulle poikkeuksellisen tärkeitä.

Ääniä voi myös säätää kohdasta Asetukset->äänet josta voi esimerkiksi vaihtaa soittoäänen tai viestiäänet.

Näiden lisäksi sovellusten ääniin ja ilmoituksiin liittyviä asetuksia löytyy sovelluksien omista asetuksista.