Kalenteri Android laitteessa

Kännykässä mukana kulkeva kalenteri ja sen muistutukset ovat kätevä tapa ajan hallintaan. Kännykkä on kuitenkin melkein aina mukana joten eipähän tarvitse yrittää muistaa mitä siinä kalenterissa olikaan merkittynä ensi keskiviikolle kun sitä joku yllättäen kysyy sopisiko silloin vaikka tapaaminen.

Samalla tavalla kuin sähköpostin kohdalla niin kalenterinkin suhteen on kaksi asiaa palvelun tarjoaja (jos käytät kalenteria joka varmuuskopioidaan johonkin tai jota voi käyttää useista laitteista) ja laitteen kalenterisovellus.

Jos siis käytät jo tietokoneelta kalenteria on luonnollista käyttää samaa myös kännykässä. Jos et vielä käytä mitään digitaalista kalenteria niin pääset valitsemaan käytettävän palvelun puhtaalta pöydältä.

Oma valintani ja Android käyttäjälle yksinkertainen valinta on käyttää Googlen kalenteria ja Googlen kalenteri sovellusta. Oikein hyvä vaihtoehto on myös Microsoftin Outlook jossa saat sähköpostin ja kalenterin samaan sovellukseen.

Katsotaan esimerkin omaisesti kuinka hommat hoituu Google kalenterissa.

Google kalenterin käyttöönotto

Koska Android käyttäjänä sinulla on jo Google-tili saat Google kalenterin käyttöön yksinkertaisesti avaamalla kalenteri sovelluksen laitteessasi. Jos kalenteri sovellusta ei ole laitteessasi valmiina saat sen asennettua Play kaupasta.

Saat kalenterin käyttöösi yksinkertaisesti avaamalla sen ja aloittamalla käyttämisen.

Tapahtumien luominen

Tyhjän kalenterin perusnäkymä näyttää tältä. Uuden tapahtuman luominen aloitetaan tökkäämällä plussaa.  Tällöin aukeaa kolme vaihtoehtoa tavoite, muistutus ja tapahtuma.

Tapahtuma on siis se jota käytetään kun lisäät kalenteriin vaikkapa hammaslääkärin tai Android kurssille tulon.

Muistutusta käytetään silloin kun haluat vaikkapa laittaa kalenteriisi merkinnän siitä, että on aika ilmoittautua kansalaisopiston kursseille. Voit laittaa muistutuksen kalenteriin sille päivälle jolloin ilmoittautuminen alkaa ja siitä eteenpäin kalenteri muistuttaa sinua tämän tehtävän suorittamisesta kunnes kuittaat sen tehdyksi.

Tavoitteet taas ovat vaikka sellaisia, että haluan juosta lenkin kolme kertaa viikossa. Ohjelma etsii viikko-ohjelmastasi sopivat välit lenkille lähtemiseen ja laittaa lenkit kalenteriin. Itse en kokenut tätä mielekkääksi koska ihan kaikki menoni eivät ole kalanterissa ja ohjelma päätyi ehdottamaan lenkkiä minulle epäsopiviin aikoihin.

Jos siis ollaan luomassa tapahtumaa niin valitaan tapahtuma. Tämän jälkeen täytetään sitten halutut tiedot ja tallennetaan.

Jos laitat kalenteri tapahtumaan sijainniksi osoitteen. Osaa kalenteri kertoa mihin aikaa viimeistään pitää lähteä jotta ehtii ajoissa perille.

Jos kutsut mukaan toisia joilla on vastaava kalenteri käytössä saavat he tapahtuman suoraan sähköpostista omaan kalenteriinsa.