Kuvat ja videot talteen ja käyttöön

Yhä useampi meistä kuvaa arkeaan kännykällä. Koko ajan parantuvien kännykkäkameroiden myötä kuvat ovat myös laadultaan riittävän hyviä moneen tarkoitukseen.

Perinteinen ratkaisu digikameroiden ja kännyköiden kuvien käyttöön saamiseen on ollut yhdistää ne johdolla tietokoneeseen. Tämä tekniikka sinänsä toimii tänäkin päivänä. USB-kaapelin avulla kuvat siirtyvät tietokoneelle ihan kätevästi.

Perinteisen tavan ongelmana on tietysti paitsi se, että tarvittava kaapeli on tietysti hukassa niin myös se, että jostain pitäisi löytää myös aika niiden kuvien siirtoon. Usein se siis jääkin tekemättä ja jos puhelin rikkoutuu tai katoaa katoavat myös kuvat.

Nykymaailmassa on kuitenkin parempiakin tapoja kuvien saamiseen käyttöön ja toisaalta niiden turvaamiseen silloin jos ikävä kännykän rikkoutuminen osuu kohdalle.

Ehkä helpoin tapa huolehtia kuvien ja videoiden varmuuskopioinnista ja käyttää samoja kuvia tietokoneella on käyttää Googlen kuvapalvelua.


Google Photos eli Google kuvat on palvelu johon voit varmuuskopioida kännykällä kuvaamasi kuvat ja videot. Kuvasi ja videosi ovat tällöin tallessa Googlen pilvipalvelimilla ja voit käyttää niitä mistä tahansa laitteestasi.

Jos et itse jaa kuviasi ovat ne palvelussa sinun yksityisessä käytössäsi. Palvelu on ilmainen niin kauan kun joko käytät Google suosittelemaa korkeaa laatua jossa kuvia pakataan jonkin verran tai alkuperäislaatuisena säilytettäessä niin kauan kun kuvasi mahtuvat Google Driven tilaasi jota ilmaisversiossa on 15 GB.

Varmuuskopioinin Google kuviin saat käyttöön seuraavasti:

  • Jos sinulla ei vielä ole Kuvat sovellusta lataa se Play kaupasta.
  • Ladattuasi sovelluksen tai jos sinulla oli se jo avaa kuvat sovellus.
  • Kirjaudu tarvittaessa Google tilillesi.
  • Avaa valikko, vasen yläreuna kolme päällekkäistä viivaa.
  • Valitse asetukset -> Varmuuskopiointi ja synkronointi
  • Napauta varmuuskopiointi päälle ja valitse haluamasi asetukset.

Tietokoneelta pääset käyttämään kuviasi osoitteesta photos.google.com. Kirjaudu sisään Google tunnuksillasi ja nyt voit katsella kuviasi ja halutessasi ladata ne tietokoneelle.