Kuvia blogiin

Peukkusääntönä voisi sanoa, että blogin ulkonäön kannalta jokaisessa postauksessa olisi hyvä olla kuvia. Tämä kurssi blogi tietty sitten rikkoo tätä sääntöä jo monen postauksen kohdalla ja näyttä sitä myötä tylsältä. Sopivasta aiheesta hyvin kirjoitettua blogia luetaan kyllä ilman kuviakin. Usein kuvat ovat kuitenkin hyvä lisä tekstiin.

Paras vaihtoehto tietenkin on valokuvata itse. Tai piirtää piirroskuvat itse. Jos kuitenkin omat taidot piirtelyssä ja kuvaamisessa ovat rajatut tai aika ei aina riitä voi kuvia etsiä muualtakin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana sen kanssa, että käyttää kuvia joiden ottaja on antanut luvan niiden käyttöön. Tarjolla on monia palveluita joista kuvia voi etsiä. Tässä muutama vaihtoehto:

https://pixabay.com/
Palvelu tarjoaa ilmaisia kuvia. Tähän palveun voi myös ladata omia kuviasi toisten käytettäväksi. Jos lataa palveluun omia kuviasi toisten käyttöön sinulle ei enää näytetä mainoksia. Palvelu tarjoaa madoliisuuden lahjoittaa rahaa kuvien ottajille, tykätä kuvista ja kommentoida kuvia. Jos lataa palveluun kuvia voit myös lisätä itselle PayPal tiedon jotta kuvista pitävät voivat antaa sinulle rahaa. Kuva Pixabay palvelusta käyttäjätä  Alexandra.

https://www.flickr.com/
Tästä palvelusta löytyy kuvia erillaisin käyttöoikeuksin. Haussa voi valita Commercial use allowed tai Commercial use with mods. Kuva Flickr palvelusta, kuvaaja Sean MacEntee – Monaghan, Ireland.


 

https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page
Wikimedia-säätiön hallinnoima palvelu josta löytyy paljon kuvia joiden käyttö on sallittu myös kaupallisessa mielessä. Kuva Wikimedia Commons palvelusta.