Live video

Live lähetykset ovat some maailman uusin merkittävä ilmiö. Ilmiön loi Periscope palvelu, joten ensin hiukan siitä.

Periscope

Periscope toi saataville reaaliaikaisen videojaon muillekin kuin virallisille tv-kanaville.
Periscope palvelun keksivät Kayvon Beykpour ja Joe Bernstein 2014 ja Twitter osti palvelun jo ennen kuin se saatiin julkiseen käyttöön 2015. Palvelu julkaistiin maaliskuussa 2015 ja ensimmäisen vuoden ajan käyttäjämäärien kasvu oli vauhdikasta. Sen jälkeen muutkin palvelut ovat tuoneet live video mahdollisuuden omaan valikoimaansa ja Periscopen kasvu on tasaantunut.
Periscopea voi katsella rekisteröitymättä. Jos haluat kommentoida toisten livelähetyksiä tai luoda omiasi niin silloin palveluun pitää rekisteröityä. Jos sinulla on Twitter-tili niin Periscopea voi käyttää sillä.
Alkuun pääset joko osoitteesta https://www.periscope.tv/ tai lataamalla applikaation mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

Live video muissa palveluissa

Reaktiona Periscopen suosioon monet muut sosiaalisen media palvelut toivat saataville omat livevideo palvelunsa. Jo aiemmin mainitun Youtube live kanavien lisäksi livevideota voi jakaa ainakin Facebookissa, Instagrammisa ja Twitterissä. Uusi tulokas live lähetyksissä on nuorison suosikkapalveun Musical.ly palvelu live.ly. Live video on edelleen uusi tulokas sosiallisessa mediassa ja palveluiden tarjonta ja suosio muuttuvat edelleen. Jää siis nähtäväksi mikä palvelu lopulta vakkiinuttaa suosionsa tällä alueella.
Artikkelin kuva Pixabay ja Aleksas fotos.