Muita kuviin liittyviä Some palveluita

Flickr on kuvien ja videoiden jakopalvelu. Palvelu on ollut olemassa jo vuodesta 2004 ja nykyisin se omistaa Yahoo. Palvelu tarjoaa käyttäjälleen teratavun verran tilaa. Palvelua voi käyttää sekä mobiililaitteilla, että tietokoneella.

Pixabay on kuvien jakopalvelu jossa ideana on se, että lataamalla kuvan tähän palveluun annat luvan kenelle tavansa käyttä kuvaasi. Kaikki palvelun kuvat on siis lisensoitu Creative Commons CC0 lisenssillä joka antaa luvan niiden vapaaseen käyttöön. Tämä palvelu on siis aarreaitta vaikkapa blogin kirjoittajalle joka haluaa käyttää muitakin kuin omia kuviaan. Hyvät tavat ja suomalainen tekijänoikeus lainsäädäntö edellyttävät kuitenkin, että mainitset mistä palvelusta ja kenen ottama käyttämäsi kuva on.

Google photos
Google plussan valokuva palvelun jatkaja johon voi varmuuskopioda kuvasi ja videosi. Kuvia voi jakaa palvelun kautta toisten nähtäväksi ja palvelu luo ottamistasi kuvista videon pätkiä. Erityisesti Android käyttäjille tutustumisen arvoinen palvelu.

Ja vielä

Pinterest joka ei oikeastaan ole kuvien jakopalvelu vaan enemmänkin ilmoitustaulu. Tarkoituksena on keräillä ideoita sopivasti nimettyihin tauluihin. Tämä palvelu vastaa siis siihen kun webbailet ja löydät jotain mielenkiintoista, niin miten muistaisit sen myöhemmin. Ja toisaaltaan toiset ihmiset voivat palvelun kautta seurata sitä mikä sinua kiinnostaa.

Ja tämän postauksen kuva on Pixabay palvelusta käyttäjältä PublicDomainPictures