QR-koodeista

QR-koodeja eli ruutukoodeja näkyy nykyisin aika monissa paikoissa. Kyseessä on yksinkertaisesti kuviokoodi jonka sisältämän tiedon esimerkiksi älypuhelimen sovellus osaa tulkita.

Koodi voi olla esimerkiksi linkki www-sivuille tai vaikkapa yhteystiedot.

QR-koodin lukemiseen älypuhelimessa tarvitaan erillinen sovellus mikäli laitteen valmistaja ei ole lisännyt tätä toiminnallisuutta valmiiksi laitteen kamerasovellukseen.

QR-koodin lukusovelluksia löytyy Play kaupasta lukuisia enkä pysty tässä suositemaan mitään niistä erityisesti. Varmasti erittäin monet vaihtoehdot ovat hyviä. Tämän artikkelin skannaus kuva on Kaspersky lab:in sovelluksesta.

Koodin lukeminen on hyvin yksinkertaista. Avaa koodinlukija sovellus ja osoita laitteen kameralla koodia.  Kun laitteesi saa koodin luettua se joko siirtyy automaattisesti koodin kuvaamaan tietoon esimerkiksi www-sivulle tai joissain sovelluksissa tässä kohtaa pitää tökätä valintaa siirry.

QR-koodeihin voi periaatteessa liittyä turvallisuus riskejä jos skannaamasi QR-koodi esimerkiksi johtaa huijaus sivulle. Tämä riski ei ole kovin merkittävä, mutta jos haluat välttää vähäisenkin riskin käytä sellaista lukija sovellusta joka tarkistaa koodatun tiedon turvallisuuden ennen kuin käyttää sitä