Sähköposti taskussasi

Aihe ei taida kaivata motivointipuhetta. Sähköpostia pitää voida käyttää juuri siinä laitteessa joka mukana sattuu olemaan.

Aloitetaan parilla peruskäsitteellä,

  • Sähköpostipalvelun tarjoaja on se taho jolta ostat tai saat sähköpostipalvelun. Tämä voi olla siis vaikka Google (gmail), Microsoft (outlook, hotmail) tai jokin muu yritys tai yhteisö.
  • Sähköpostisovellus on se sovellus jonka asennat laitteeseesi ja jolla käytät sähköpostipalveluasi.

Sähköpostipalvelun ja sovelluksen ei tarvitse olla samalta yritykseltä Voit siis lukea vaikka Microsoftin tarjoaman sähköpostipalvelun outlook.com osoitteen sählöpostit käyttäen Gmail sovellusta.

Sähköposti käyttöön Android laitteessa

Lähden rohkeasti oletuksesta, että jokaisella on jo käytössä jokin sähköpostipalvelu ja nyt halutaan vain alkaa käyttää sitä myös android laitteessa. Jos näin ei olekaan ohjeet Gmail tilin luontiin löydät täältä.

Sähköpostisovelluksia Android laitteille on tarjolla joka makuun. Tässä esittelyssä käytän Gmail sovellusta helppouden takia. Monilla on Gmail sovelluksen lisäksi laitteessaan jokin laitevalmistajan valmiiksi asentama sovellus. Monet sovelukset ovat hyviä ja kannattaa käyttää sitä joka itsestä luontevalta tuntuu.

Gmail-sovellusta käyttäen uuden sähköpostitilin käyttöön otto sujuu näin

  1. Avaa Gmail sovellus (Jos sitä ei ole laitteessasi saat asennettua sen Play kaupasta)
  2. Avaa asetukset ja lisää tili
  3. Valitse sähköposti palvelusi
  4. Vastaa kysymyksiin, jos käytössäsi on jokin listalla luetelluista palveluista riitää, että tiedät sähköpostiositteesi ja salasanasi. Jos käytössäsi on jokin muu palvelu voidaan tarvita myös sähköpostipalvelimien osoitteita.

Ohjeita Microsoftin sähköpostitilin käyttöön ottoon Gmail-sovelluksessa löydät täältä

Jos haluat poistaa sähköposti tilin niin Asetukset->kolme pistettä->Hallinnoi tilejä->Poistettavan tilin nimeä->uudelleen tiin nimeä->kolme pistettä->Poista tili. Tällä tavoin poistettuna poistat tilin vain laitteesta. Varsinainen sähköpostitili on edelleen olemassa.