Sähköposti tilin luominen

 

Moniin Some palveluihin on helpointa rekisteröityä jos käytössä on toimiva sähköposti tili. Tässä ohjeet sellaisen hankkimiseen. Näissä ohjeissa kerron kuinka avata google tili ja ottaa käyttöön Gmaill Valitsin esiteltäväksi juuri Gmailin koska Google tili avaa ovet myös muihin palveluihin joita sivuamme tällä kursilla.

Alkuun pääset sivulta

Google tilin luominen

Sivulla on tämän näköinen täytttävä osuus ja lisää tietoa siitä miksi on hienoa omata oma Google-tili

Vaadittaviatietoja ovat nimi, käyttäjätunnus, salasana, syntymäaika ja sukupuoli. Tosin sukupuoleksi voi valita myös vaihtoehdon muu. Mitään näistä ei mitenkään tarkisteta joten keksittyäkin nimeä voi halutessaan käyttää. Kokisin kuitenkin että Nimen kertominen Googlelle ei ole mikään hurja tietoturva riski. Ja sen vuoksi oikeaa nimeä voi hyvin käyttää.
Jos antaa matkapuhelinnumeronsa niin unohtaessasi salasanasi saat sen vaihdettua matkapuhelimeen tekstiviestinä tulevan koodin avulla. Ainakin minulle tämä on ollut hyvä asia joten suosittelisia antamaan tähän puhelinnumeron.

Tietojen täyttämisen jälkeen vaan klikataan seuraava vaihe ja hyväksytään käyttöehdot. Ja tadaa tili on valmis. Tämän jälkeen pääset käyttämään GMailia samoin kuin Googlen muita palveluita Googlen Suomen sivulta www.google.fi klikkaamaala siellä ylänurkan sovellukset kuvaa.

Ohjeita Gmailin käyttöön löytyy osoitteesta
https://support.google.com/mail/?hl=fi#topic=

Rekisteröiminen ja peruskäyttö on helppoa. Jos tulee jotain murheita niin näissä tapaamisisa voi aina kysyä ja yritetään yhdessä löytää vastauksia.