Sovelluksia viestittelyyn ja videoyhteyksiin

Android laitteella voi viestitellä ja soittaa ääni tai videopuheluita monien palveluiden välityksellä.

Yhteinen tekijä näille palveluille on se, että äänen, videon tai viestin sisältö siirtyy data yhteyden yli eli puheluminuutteja tai tekstiviestejä ei näistä kerry. Datansiirron määrä sen sijaan kasvaa.

Valtaosaa näistä palveluista voi myös käyttää tabletista jossa ei ole puhelinominaisuuksia.

Eräitä palveluita:

Whatsapp

Whatsapp on palvelu jolla voit viestitellä sanoin, kuvin, äänellä tai videon pätkillä ja soittaa ääni tai videopuheluita. Palvelussa voi myös luoda ryhmiä joiden kesken viestitellä.

Palvelu perustuu puhelinnumeroiden käyttöön käyttäjien tunnistamisessa joten  tämän käyttöön tarvitaan puhelin ja puhelinnumero. Lisää asiaa Whatsapp:ista Somekurssin puolelta löytyy täältä.

Facebook Messenger

Facebook messenger tarjoaa pitkälti samat toiminnot kuin Whatsapp. Kun Whatsappissa ihmiset löytyvät puhelinnumeron perusteella niin messengerissä yhteystiedot perustuvat Facebook kaveruuteen.  Messengerin käyttöön ei tarvita puhelinnumeroa ja palvelu toimii siten myös tablet laitteessa. Lisää asiaa palvelusta löytyy täältä.

Skype

Skype tulee monelle mieleen ensimmäisenä jos puhutaan videopuheluista.  Skypen käyttöön tarvitset Microsoft tilin jonka luomiseen tarvitaan joko puhelinnumero tai sähköpostiosoite.  Skypen lisäominaisuus moneen muuhun palveluun verrattuna on mahdollisuus soittaa myös lanka tai matkapuhelimiin. Tämä tosin maksaa hiukan, mutta on usein esimerkiksi ulkomaan puhelua edullisempaa.

Hangouts

Hangouts on Googlen pitkälti Skypeä vastaava palvelu jolla voit lähettää viestejä sekä soittaa ääni ja videopuheluita. Hangouts palvelun saa käyttöön Google tunnuksella jollainen Android käyttäjällä luonnostaan on.

Duo

Duo on videopuhelupalvelu jossa on pyritty käytön yksinkertaisuuteen karsimalla ominaisuuksia. Duolla ei viestitellä tai soiteta ryhmäpuheluita vaan sillä voi yksinkertaisesti soittaa videopuhelun toiselle Duo käyttäjälle. Duon valtti onkin käytön yksinkertaisuus. Duon käyttöön ottamiseen tarvitaan google tunnuksen lisäksi puhelinnumero ja mahdollisuus vastaanottaa tekstiviestejä.