Sovellusten asentaminen ja poistaminen

Laitteeseesi voit asentaan uusia sovelluksi Google Play kaupasta. Samasta paikasta voi myös halutessasi poistaa asentamiasi sovelluksia.

Android laitteeseen on mahdollista asentaa sovelluksia myös Play kaupan ulkopuolelta, mutta turvallisuus syistä tätä ei voi suositella.

Toinen tapa poistaa sovelluksia tai poistaa käytöstä laitevalmistajan esiasentamia sovelluksia löytyy asetukset->sovellukset. Tökkää haluamaasi sovellusta ja saat näkyville sovelluksen tietoja ja napit joista poistaa sovellus kokonaan tai poistaa sovellus käytöstä jos se on esiasennettu sovellus jota et voi poistaa kokonaan tai pakottaa sovelluksen sulkemaan itsensä.

Jos asennat laitteeseesi maksullisen sovelluksen ja joudut jostain syystä poistamaan sen saat ladattua sen uudestaan Play kaupasta. Jos ostat uuden laitteen saat hankkimasi sovelluksen siihen maksamatta siitä uudestaa Play kaupasta.

Muutama huomio turvallisuudesta

1.  Lataa sovellukset vain Play kaupasta.

2. Lue sovelluksesta Play kaupassa kerrotut tiedot ja kiinnitä huomiota esimerkiksi sovelluksen tekijään, sovelluksen latausmääriin ja sen saamaan palauteeseen.

3. Kun sovellus kysyy käyttöoikeuksia johonkin asiaan esimerkiksi sijaintiin mieti onko sille järkevää selitystä. Jos siltä ei tunnu kannattaa miettiä löytyisikö asiaan luotettavampikin sovellus.

Ylen digitreeneistä löytyy oikein hyvä artikkeli aiheesta.