Sovellusten datan käyttö ja akun kulutus

Useinkin tuntuu siltä, että puhelimesta on aina akku loppu. Akun kesto onkin nykyisillä älypuhelimilla iso haaste ja on tavallista, että puhelin pitää ladata joka päivä.  Sillä minkälaisia sovelluksia käyttää on jonkin verran merkitystä siihen kuinka paljon akku kuluu. Sovellusten vaikutusta akun kulutukseen voi arvioida kohdasta asetukset->akku.

 

Ohessa esimerkki minun puhelimestani. Kuten tavallista näyttö kuluttaa eniten.  Yksi tehokkaimmista akunsäästö tekniikoista onkin vähentää näytön kirkkautta.

Tässä tilanteessa minulla listassa ei näy yllätyksiä eikä ongelmia. Jos tuossa listassa näkyisi ensimmäisten joukossa jokin sovellus joka ei ole itsellesi merkityksellinen niin sen poistamista kannattaa harkita.

 

Datan osalta sen kulutuksen merkityksellisyys riippuu siitä minkälainen datapaketti on käytössä. Jos käytössä on rajaton data kiinteällä kuukausimaksulla ei datan käyttömäärällä ole merkitystä. Jos taas käytössä on jokin paketti jossa maksetaan datan määrän mukaan voi olla ihan tarpeellista selvittää mikä sovellus itsellä kuluttaa paljon dataa.

Vastaavan listan kuin akun kohdalla saa datan käytöstä asetukset->Datan käyttö->Mobiilidatan käyttö.