Toimisto taskussa, lue, muokkaa ja tulosta

Kun sähköposti ja kalenteri kulkevat mukanasi taskussa niin yhä useammin tulee tilanne jossa pitäisi myös ainakin lukea jotakin dokumenttia tai taulukkoa ja vaikka tehdä niihin pikaisia muutoksia. Näihin tarpeisiin löytyy monia ratkaisuja. Eniten tekemistä rajoittaa näytön koko. Vaatii hyviä hermoja editoida vaikka taulukkoa kännykän näytöllä.

Toimistosovelluksiksi on saatavilla monia vaihtoehtoja. Tarjolla on Googlen Docs, Sheets ja Slides tai Microsoftin Word, excel ja Powerpoint.

Googlen toimisto-ohjelmien Android versiot ovat ilmaisia yksityiseen käyttöön. Microsoftin tuotteiden ilmaiset versiot ovat hiukan riisuttuja ja osaa ominaisuuksista voi käyttää vain maksetuissa versioissa.

Ja kun dokumenttia on pikaisesti hiukan muokattu voi olla tarpeen myös tulostaa se.

Tulostaminen Android laitteesta on periaatteessa yksinkertaista, mutta käytännössä joskus aika hankalaa.

Tulostamiseen tarvitaan jokin tulostuspalvelu yksi vaihtoehto on  Google Cloud print. Toinen hyvä vaihtoehto on ladata play kaupasta tulostimen valmistajan tulostuspalvelu. Cloud print vaatii käytännössä Wifi yhteyttä tukevan tulostimen jonka voit liittää Google Cloud print palveluun. Se jälkeeen voit tulostaa omaan kotona olevaan tulostimeesi vaikka maapallon toiselta puolelta. Useimmilla tulostin valmistajien palveluilla voi käyttää Wifi tai Bluetooht yhteyttä tulostimeesi tai erityistä USB OTG kaapelia jolla yhdistää laitteesi tulostimeen.

Tulostamisen lisäksi kysymykseksi tulee myös mihin dokumentti muokkauksen jälkeen kannattaa tallettaa. Tallennukseen suosittelisin jotain pilvipalvelua. Esimerkiksi Google Drivea tai Microsoftin Onedrivea. Kummankin näiden Android sovellukset osaavat myös avata pilvipalvelusta dokumentit sen muokkaamiseen sopivalla sovelluksella.