Twitter

Twitter on mikroblogipalvelu. Palvelussa voi lähettää tekstipohjaisia viestejä eli twiittejä toisille palvelun käyttäjille.

Julkaistu 2006 ja on maailmanlaajuisesti erittäin suosittu.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat twiitata, mutta myös rekisteröitymättä voi lukea toisten twiittejä.

Facebookiin verrattuna twiittien näkyvyys on yksinkertaista. Oletusarvoisesti kaikki twiitit ovat julkisia. Asetuksista voit kyllä muuttaa tätä. Tällöin twiittisi näkyvät vain seuraajillesi ja sinulta pyydetään vahvistus kun joku haluaa alkaa seurata sinua. Eli toisin kuin vaikka Facebookissa eri twiiteillä ei voi olla eri näkyvyyttä vaan joko kaikki on julkista tai kaikki yksityistä.

Twitterissä käyttäjien väliset suhteet ovat yksisuuntaisia. Eli jos minä seuraan jotakuta ja näen siis hänen twiittinsä omassa uutisvirrassani siitä ei seuraa, että hän seuraisi minua ja minun tweettini näkyisivät hänen uutisvirrassaan. Jos Twitter tili on julkinen ei tilin omistajan tarvitse edes hyväksyä seuraajia.

Twitterille tunnusomaista on Hashtaggien eli avainsanojen käyttö. Näiden avulla voidaan hakea palvelusta muiden samasta aiheesta kirjoittamia twiittejä. Elikä jos esimerkiksi kirjoittelisin meidän kursin aiheista Twiteriin niin lisäisin juttuni perään #someaihankaikille.. Kun te muutkin twiittailisitte kurssin kulusta ja aiheista voisitte lisätä tuon saman tagin ja näiden pohjalta kuka tahansa voisi helposti löytää Twitteristä juuri meidän some kurssiin liittyvät Twiitit.

Toinen Twitter käytäntö on merkitä toiset Twitter käyttäjät tunnuksella joka alkaa @. Esimerkiksi minuun voisi viitata Twitterissä @PirkkoSutinen ja tuota viittausta klikkaamalla muut pääsevät katsomaan mitä minä olen kirjoitellut.

Twitterissä samalla ihmisellä voi ihan käyttöehtojen mukan olla useampia tilejä. Vaikka siis työtili ja vapaa-ajan tili erikseen.

Ja ei kun kokeilemaan. Muutama harjoitus kokeiltavaksi. Mitä Trump on viimeksi twiitannut? Millaista keskustelua käydään Suomi 100 juhlavuodesta?