Youtube asiaa

Youtube

Youtube on maailman tunnetuin videopalvelu. Nykyään jo käsite itsessään . 2019 kesäkuussa 2 miljardia aktiivista kuukausittaista käyttäjää. (Lähde)
 
Youtube on perustettu 2005 ja  ensimmäinen palveluun ladattu video on edelleen saatavilla. Videolla esiintyvä kaveri on yksi palvelun perustajista. Youtuben perusti kolme kaverusta jotka olivat aiemmin töissä PayPal firmassa. 2006 Google osti Youtuben ja maksoi siitä 1.65 miljoonaa dollaria Googlen osakkeina. Perustaja kolmikosta tuli kaikista miljonäärejä.
 

Kasvu on ollut koko Youtube olemassa olon ajan hurjaa. Maaliskuussa 2013 Youtube saavutti miljardin uniikin kuukausittaisen käyttäjän rajan.

Youtube on mainosrahoitettu palvelu. Tosin siellä on nykyisin myös jokin verran maksullista sisältöä.

Kuinka käytän Youtubea?

Jos haluat vain katsella videoita palveluun ei tarvitse rekisteröityä mitenkään. Jos haluat julkaista omia videoita tai kommentoida toisten videoita niin palvelussa toimivat ne samat Google-tunnukset kuin muissakin Googlen palveluissa. Samoin jos haluat käyttää Youtuben maksullisia palveluista niin tällöinkin voit käyttää Google tiliäsi ja niitä samoja maksutapoja kuin kaikissa muissakin Googlen palveluissa.
 
Jos haluat käyttää Youtubea mobiililaitteessa niin lataa Youtube applikaatio laitteesi sovelluskaupasta. Jos laitteellesi ei ole tarjolla Youtube applikaatiota voit käyttää sitä myös selaimen kautta osoitteesta m.yoube.com.
 
Jos haluat ladata videon kirjaudu sisään Google tunnuksella. Valitse ylänurkasta lataa ja siitä se lähtee. Oletuksena kaikki Youtubeen ladattavat videot ovat julkisia kaikille, mutta voi valita myös ladata videon yksityisenä tai piilotettuna. Jos valitset ladata videon yksityisenä sen näet vain sinä ja ne ihmiset jotka olet kutsunut (google tilit tarvitaan niille jotka kutsut) katsomaan sitä. Piilotettu video ei näy Youtube tai Google haussa, mutta suoralla linkillä sitä pääsee katsomaan kuka vain.
 
Youtubessa voi myös jakaa videokuvaa reaaliajassa eli tehdä ns. livelähetys. Tällöin katselijat näkevät lähettämääsi videota saamaan aikaan kun kuvaat sitä. Ja muiden jakamia live kanavia voi katsella myös ilman rekisteröitymistä.
 

Youtube music ja Youtube kids

Uusimpina Youtune palveluina saataville ovat tulleet erityisesti musiikin kuunteluun tarkoitettu Youtune music ja lapsille tarkoitettu Youtube Kids.