Vielä vähän Whatsappista


Whatsappista olen aiemmin kirjoitellut täällä ja täällä. Palataan aiheesee tällä kertaa yksityiskohtaisten ohjeiden merkeissä.

Ensin puheluista. Eli Whatsapp puhelut tosiaan kulkevat datayhteyden yli eikä niistä kerry siis puhelinlaskuun puheluminuutteja. Käytetyn datan määrä sen sijaan saattaa kasvaa jos käytät mobiilidata yhteyttä.

Whatsapp puhelun soittaminen ja puheluun vastaaminen

 

Puhelun soittamisen voit aloittaa joko avaamalla keskustelun jota olet jo käynyt henkilön kanssa jolle haluat soittaa tai puhelut välilehdeltä valitsemalla alaoikealla olevan luurin ja plussan kuvan.

 

Äänipuhelu soitetaan näpäyttämällä luurin kuvaa ja videopuhelu näpäyttämällä videokameran kuvaa.

 

 

 

 

Tuleva puhelu näyttää kännykässä aika samanlaiselta kuin tavallinenkin puhelu.

 

Puheluun vastataan liu’uttamalla vihreää luuria nuolen osoittamaan suuntaan.

 

 

Whatsapp ryhmistä

Whatsapp ryhmät ovat kätevä tapa pitää yhteyttä ja sopia asioista vaikka harrastusporukan kesken. Ryhmässä voi olla maksimissaan 256 ryhmäläistä.

Uusi ryhmä luodaan keskustelut välilehdeltä  valitsemalla valikosta (kolme pistettä oikeassa ylänurkassa) uusi ryhmä. Tämän jälkeen valitaan ne henkilöt jotka halutaan ryhmään (Ryhmään voi lisätä jäseniä myöhemminkin). Näpäyttämällä vihreää nuolta pääset jatkamaan. Nyt annat ryhmälle nimen ja voit halutessasi lisätä sille myös kuvan. Lopuksi taas vihreää nuolta ja valmista tuli.

Jos olet ryhmän ylläpitää voit lisätä ryhmään uusia jäseniä, luoda linkin jonka avulla ryhmään on mahdollista liittyä tai poistaa jäseniä ryhmästä. Voit myös antaa ylläpitäjän oikeudet jollokin toisellekin ryhmäläiselle.

Yleistä Whatsapp keskusteluista

Voit mykistää keskustelun jonkun tietyn ihmisen tai ryhmän kanssa. Tällöin sinä aikana joksi olet mykistänyt keskustelun ei puhelimesi pidä ääntä tai värise viestin saapuessa.

Jos olet mykistänyt ryhmäkeskustelun ja tässä ryhmässä joku kohdistaa viestin erityisesti sinulle kuuluu viestiääni silti.

Ryhmäkeskustelussa viesti kohdistetaan näppäilemällä @ merkki jolloin esiin tulee valikko henkilöistä joille voit viestin kohdistaa.