Virustorjunta asiaa

Android on suhteellisen turvallinen käyttää myös ilman erityistä virustorjunta sovellusta. Ja Google on tuonut turvallisuuden lisäämiseksi laitteisiin Play protect palvelun joka tarkistaa sovelluksia haittaohjelmien varalta sekä asennuksen yhteydessä, että muutenkin säännöllisesti.

Voit tarkistaa, että laitteellasi on Play protect ja, että se on käytössä menemällä Play kaupaan ja ensin asetuksissa kohtaan Play protect sertifiointi. Tästä kohtaa näkyy onko laitteella sertifikaatti. Play protectin asetukset ja tiedot sen toiminnasta löytyvät myös Play kaupasta, kohdasta Play Protect.

Itse olen toistaiseksi luottanut turvallisuuden sen varaan, että asennan sovellukset ainoastaan Play kaupasta ja Play protect on minulla toiminnassa. Jos kuitenkin haluat lisävarmuutta voit toki asentaa laitteeseesi virustorjunta ohjelman.

Jos haluat laitteeseesi virustorjuntaohjelmiston niin valitse tunnetun ja luotettavan tekijän sovellus.

Muutama vaihtoehto jos haluat virustorjuntaohjelmiston. Nämä on valittu ihan siltä pohjalta, että taustalla oleva yritys on minulle tuttu ja vertailuissakin nämä ovat näyttäneet pärjäilevän hyvin. Muitakin hyviä ja luotettavia varmasti löytyy enkä uskalla väittää, että juuri nämä kolme olisivat parhaat vaihtoehdot.

Avast Mobile Security

Kaspersky Mobile antivirus

F-Secure Mobile security